Zuid-Afrikaanse rapper AKA (35) doodgeschoten | Muziek

Zuid-Afrikaanse rapper AKA (35) doodgeschoten | Muziek

De Zuid-Afrikaanse rapper Kiernan Forbes (35), bekend onder zijn artiestennaam AKA, is vrijdagavond doodgeschoten in de kustplaats Durban. Zijn goede vriend, chef en entrepreneur Tebello Motsoane, overleefde de schietpartij ook niet, schrijft de BBC.

De twee vrienden bevonden zich buiten een restaurant en waren waarschijnlijk op weg naar een nachtclub voor een optreden van Forbes. Ze liepen naar hun auto toen ze door twee gewapende mannen benaderd werden die hen van dichtbij neerschoten. De daders vluchtten daarna op de voet.

Het motief voor de schietpartij wordt nog onderzocht, zei een politiewoordvoerder tegen de BBC. De mogelijkheid dat de rapper en chef slachtoffer van een liquidatie zijn, wordt niet uitgesloten.

Een paar uur voor de fatale schietpartij had Forbes zijn nieuwe album aangekondigd op sociale media. Het album, Mass Country, verschijnt binnenkort.

Forbes begon zijn carrière als lid van de rapgroep Entity. Daarna had hij een succesvolle carrière als soloartiest. Hij won verschillende prijzen in Zuid-Afrika, werd meerdere keren genomineerd voor een Black Entertainment Television Award in de Verenigde Staten en won een MTV Music Award in Europa.

Fatale schietpartijen komen vaak voor in Zuid-Afrika. De liefdadigheidsgroep Gun Free South Africa zet zich in voor minder vuurwapengeweld en schat dat er dagelijks dertig mensen om het leven komen bij schietpartijen in Zuid-Afrika.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *