Zo gebruikt je markt straks AI voor hun copy en marketing

Zo gebruikt je markt straks AI voor hun copy en marketing

Vraag je het internet naar manieren om AI te gebruiken als assistent bij het schrijven, dan presenteren de algoritmes waar mensen het meeste naar zoeken: nieuwe tools die de copy voor je schrijven zodat je het zelf niet meer hoeft te doen.

‘Blog content generator’

‘Instantly generate high quality content’

‘Write better marketing copy and content with AI’

Dat gebeurt nu ook in jouw markt. Veel bedrijven laten hun boodschap in de toekomst kunstmatig generen. Want AI is nu al in staat om dezelfde zielloze teksten met oververmoeide clichés te produceren die op de websites van de meeste Nederlandse bedrijven staan. Bedrijven die de lat zo laag leggen, zouden wel gek zijn als ze die teksten dan niet veel goedkoper door een machine lieten genereren.

Mensen denken een easy button te hebben gevonden waarvan ze denken dat de waardevolste skill in marketing en sales vanaf nu geautomatiseerd kan worden. Daardoor gaat de kwaliteit van marketing in Nederland de komende jaren nog dieper dalen.

Want wat AI doet, is copy-pasten en mixen & matchen van wat het nu op internet vindt. En dat is bij de meeste bedrijven brave, clichématige marketing die naar vanille smaakt. Die wordt vanaf nu in onbeperkte aantallen woorden gereproduceerd door robots die aan het werk worden gezet om blogartikelen,  Facebook-advertenties, Google ads en e-mailnieuwsbrieven te produceren.

Goed nieuws voor de eigenwijzen, de onorthodoxen en de creatieven, die personality in hun marketing stoppen, verhalen vertellen uit hun eigen leven, connecten met hun klanten op een manier die ze van binnen voelen, niet bang zijn om kack te hebben aan de conventies in hun markt en bereid zijn om daadwerkelijk tijd in marketing te stoppen.

Die gaan zich de komende jaren schaterlachend onderscheiden van de robotachtig klinkende minions in hun markt. En trekken de klanten die zoeken naar wat echt is in een wereld waarin bepaald wordt wat je moet vinden door algoritmes, kunstmatige intelligentie en hele campussen vol nerds die games, social media en streaming video zo verslavend mogelijk maken.

Deze maand deel ik met de Members van Het Lab een formule voor het schrijven van betere copy dan ChatGPT en andere tools ooit zullen kunnen. Hij bestaat uit 3 simpele stappen voor het snel schrijven van unieke copy die voor AI onmogelijk is om te genereren – ook over 10 of 20 jaar.

De formule voor copywriting in het nieuwe tijdperk van AI, algoritmes en siliconen secksrobots gaat maandag naar de drukker. Members krijgen hem vervolgens per post toegestuurd: een echte postbode stopt de envelop met de hand in hun brievenbus.

Om hem ook in je bezit te krijgen ga je naar www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab om je aan te melden als Member van Het Lab.

Aartjan van Erkel

« Vorige: Marketing die voelt als een kunstloel in een rubberen vrouw

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *