YouCa rammelt weer aan poort Ziggo

YouCa rammelt weer aan poort Ziggo


YouCa probeert het opnieuw: het bedrijf wil dat Ziggo het kabelnetwerk openstelt voor televisiediensten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is volgens Telecompaper bezig met de behandeling van het verzoek van YouCa.

YouCa wil vooralsnog alleen diensten in Amsterdam gaan leveren.

De geschiedenis van YouCa gaat terug tot 2018, toen voormalig kabeladviseur Peter Jelgersma en oud OCW topambtenaar Harry Kramer de kabelmarkt wilden openbreken.

Dat leek heel even te lukken. In 2018 besloot de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat het netwerk opengesteld moest worden. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft dit besluit in 2020 ook weer vernietigd.

Het besluit tot openstelling van het kabelnetwerk van VodafoneZiggo (2018) was gebaseerd op de analyse van het ACM dat KPN en VodafoneZiggo gezamenlijk te veel macht zouden hebben. KPN en VodafoneZiggo hebben daar echter beroep tegen aangetekend.

De ACM kon onvoldoende aantonen dat er sprake was van marktdominantie door deze twee partijen. Er kon geen hoger beroep tegen deze beslissing worden aangetekend en de uitspraak is dan ook definitief.

Op welke gronden YouCa wederom toegang denkt te eisen is niet duidelijk.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *