Wiegman pakt weer een prijs met Engeland door winst in Finalissima | Voetbal

Wiegman pakt weer een prijs met Engeland door winst in Finalissima | Voetbal

Sarina Wiegman blijft maar prijzen pakken met de Engelse voetbalsters. De Nederlandse coach leidde haar ploeg donderdag naar winst in de eerste editie van de Finalissima voor vrouwen.

De Finalissima wordt ook wel de CONMEBOL-UEFA Cup of Champions genoemd. Het is één duel tussen de Europees kampioen en de Zuid-Amerikaans Kampioen.

De Engelse voetbalsters namen het in de eerste vrouweneditie van deze wedstrijd op tegen Brazilië. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Engeland won uiteindelijk via strafschoppen: 4-2.

Lang leek het erop dat Wiegman en haar speelsters de wedstrijd in de reguliere speeltijd zouden beslissen. Ella Toone had in de 23e minuut de score geopend, maar diep in blessuretijd van de tweede helft kwam Brazilië langszij door een goal van invalster Andressa Alves.

Toone was vervolgens de enige Engelse die miste in de strafschoppenreeks. Namens de Zuid-Amerikaanse ploeg van bondscoach Pia Sundhage faalden Rafaelle Carvalho Souza en Tamires Dias Gomes vanaf 11 meter.

Zo voegde Wiegman nog maar een prijs toe aan haar indrukwekkende erelijst. Ze pakte in 2017 de Europese titel met de Nederlandse voetbalsters en herhaalde dat kunstje vorig jaar met Engeland. Eind februari werd de 53-jarige Haagse voor de derde keer gekozen tot FIFA-coach van het jaar.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *