Weerbericht: ’s Ochtends code geel vanwege gladde wegen | Binnenland

Weerbericht: ’s Ochtends code geel vanwege gladde wegen | Binnenland

Donderdag begint op de meeste plaatsen droog. Het blijft bijna overal bewolkt en de temperatuur ligt rond de 5 graden. In de loop van de middag valt hier en daar een bui, van natte sneeuw tot regen. In de ochtend geldt in het hele land code geel vanwege de gladheid.

In het zuiden kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten, in het midden en noorden door bevriezing van natte weggedeelten. Halverwege de ochtend verdwijnt de gladheid weer, de waarschuwing geldt tot 09.00 uur.

’s Morgens kan in het zuiden nog wat natte sneeuw vallen, maar al snel wordt het overal droog. In de loop van de middag volgt vanuit het zuidwesten regen en in het noorden en oosten morgenavond mogelijk natte sneeuw.

In de avond en nacht naar vrijdag kan in het noorden enkele cm’s sneeuw blijven liggen. Daar ligt de temperatuur rond het vriespunt. Vrijdag valt eerst regen en is het vrij zacht. In de avond draait de wind en kan de neerslag overgaan in sneeuw.

Ook vrijdag geldt voor delen van het land code geel. Vrijdag is er in het noorden kans op gladheid door (natte) sneeuw en in de loop van de dag neemt ook in het midden en westen de kans op gladheid door (natte) sneeuw toe. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *