Weerbericht: Nog geen sprake van lange periode met zon en zacht weer | Binnenland

Weerbericht: Nog geen sprake van lange periode met zon en zacht weer | Binnenland

De komende dagen is het niet alleen kommer en kwel wat neerslag betreft. Er zijn zeker ook momenten waarop het droog en zonnig is. Maar van een lange periode met zon en zacht weer is nog geen sprake. Dat meldt Weerplaza.

Dinsdagochtend is er vooral in het noorden en noordoosten kans op een bui. Tijdens de middag verschuift het zwaartepunt van de buien juist naar het zuidoosten en kunnen vooral Noord-Brabant, Limburg en Gelderland rekenen op een bui.

Er is vandaag ook kans op momenten waarop het droog is. Dan is er veel zonneschijn en opbollende stapelwolken. Maar in de avond neemt de kans op regen weer toe. Een lange regenval wordt halverwege de avond in Zeeland verwacht. Daarna breidt het zich verder uit.

Woensdag overdag heeft de regen ons land weer grotendeels verlaten. Er komen nog wel losse buien tot ontwikkeling die het lokaal kortstondig laten plenzen.

De wind zwelt woensdag behoorlijk aan en bereikt windkracht 4 tot 6. Later op de middag en in de avond kan er sprake zijn van harde tot stormachtige wind aan zee. Er komen dan zware windstoten van 75 tot 90 km/uur voor.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *