Veel publiciteit dankzij persberichten – De Digitale Herrieschopper

Veel publiciteit dankzij persberichten – De Digitale Herrieschopper

persberichten versturen publiciteitEnergieverspilling stoppen, bacteriën de stal uitvegen, een internethit, een optreden in Ahoy, ingenieuze tonics en een zelfhulpboek voor eetstoornissen. Al deze onderwerpen scoorden het afgelopen jaar publiciteit door het laten schrijven van een persbericht.

Veel persberichten kregen vooral publiciteit van vakbladen en vakwebsites. Hoe specifieker het onderwerp of thema, des te meer de redacteuren van deze media er nieuws in zagen voor hun doelgroep.

Opvallend in het afgelopen jaar was dat het soms langer duurde voordat er gepubliceerd werd. In een aantal gevallen volgde publicatie pas weken later na het verspreiden van het persbericht, vermoedelijk door de strakke redactieplanning die soms al even vastligt. Maar goed, mij hoor je niet klagen want beter een late publicatie dan geen publicatie, toch?

Goed geschreven verhaal helpt!

Redacties worden dan ook overstelpt met persberichten, wat alleen maar het belang van een goed geschreven verhaal onderstreept. Dat vergroot echt de kans op publicatie. In een groot aantal gevallen namen redacteuren het persbericht grotendeels over, zoals je zelf kunt bekijken in de lijst van persberichten & publicaties.

Business door persbericht

De leukste reactie kwam van een ondernemer die begin vorig jaar eerst niet nog een persbericht wilde. Hij had het na mijn persbericht ‘retedruk’, ‘mede dankzij het persbericht, want dat bracht de eerste aandacht van potentiële klanten op gang’. Tsja… vervelend.

De beste man zal waarschijnlijk nog steeds wel ‘balen’, want in de komkommertijd verzonden we toch weer een persbericht over zijn tracker. Het gevolg was weer een aantal offline en online publicaties, dus je snapt het al… stilzitten is er voorlopig niet voor hem bij.

Gratis nieuwscheck!

Wil je graag publiciteit genereren in de media? Een persbericht laten schrijven met een goed verhaal? Vertel me jouw nieuws, dan kijk ik er met een journalistiek oog naar en informeer ik je over de mogelijkheden.

Doe de gratis nieuwscheck!

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.