Van Gerwen imponeert opnieuw en bereikt met speels gemak halve finales WK | Darts

Van Gerwen imponeert opnieuw en bereikt met speels gemak halve finales WK | Darts

Michael van Gerwen heeft zondag opnieuw indruk gemaakt bij het WK darts in Londen. De Nederlander liet in de kwartfinales helemaal niets heel van de Engelsman Chris Dobey: 5-0.

De 33-jarige Van Gerwen had geen kind aan Dobey en was op alle vlakken beter. Hij noteerde een gemiddelde van 102,39 per drie pijlen. De één jaar jongere Dobey, die slechts drie legs won, bleef daar met een moyenne van 90,81 ver van verwijderd.

In de volgende ronde neemt Van Gerwen het op tegen Dimitri Van den Bergh. ‘The DreamMaker’ schreef eerder op de dag historie door als eerste Belg ooit de halve finales van het belangrijkste dartstoernooi van het jaar te halen.

Mocht Van Gerwen dinsdagavond de halve eindstrijd winnen, wacht in de finale een ontmoeting met Gabriel Clemens of Michael Smith. De 39-jarige Clemens, de eerste Duitser ooit bij de laatste vier op een WK, was eerder op zondag verrassend te sterk voor de mondiale nummer één Gerwyn Price.

Door zijn overwinning op Dobey is Van Gerwen nog maar twee overwinningen verwijderd van zijn vierde wereldtitel. Vier jaar geleden werd de Brabander voor het laatst wereldkampioen.

Eerder dit toernooi was Van Gerwen ook al te sterk voor zijn landgenoot Dirk van Duijvenbode, Mensur Soljovic en Lewy Williams. In al die wedstrijden noteerde hij een gemiddelde van ver boven de honderd.

De halve finales van het WK darts staan maandagavond op het programma. Een dag later wordt de finale afgewerkt. Voor de winnaar ligt een bedrag van 500.000 pond (ruim 560.000 euro) klaar.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *