Van Duijvenbode pakt eerste titel van het jaar dankzij imponerende gemiddeldes | Darts

Van Duijvenbode pakt eerste titel van het jaar dankzij imponerende gemiddeldes | Darts

Dirk van Duijvenbode heeft zondag bij Players Championship 4 in Barnsley zijn eerste toernooizege van het seizoen geboekt. De Zuid-Hollander was in de finale veel te sterk voor de Engelsman Ryan Searle: 8-2.

De dertigjarige Van Duijvenbode had in de eindstrijd al snel een voorsprong te pakken en gaf die niet meer weg. Hij gooide een ijzersterk gemiddelde van 102,39 per drie pijlen, terwijl Searle niet verder kwam dan een moyenne van 89,88.

Voor Van Duijvenbode is het zijn vierde Players Championship-titel. In 2021 triomfeerde ‘Aubergenius’ in het Duitse Niedernhausen voor het eerst in zijn carrière en vorig jaar was hij twee keer de sterkste in Barnsley.

Met zijn overwinning op Searle nam Van Duijvenbode revanche voor zijn nederlaag bij Players Championship 1. Ruim een week geleden verloor hij in de kwartfinales van de Engelsman (6-5), die het toernooi in Barnsley toen won.

Op weg naar de finale van Players Championship 4 rekende Van Duijvenbode af met Mervyn King, zijn landgenoot Geert Nentjes, Callan Rydz, Jonny Clayton, Stephen Bunting en Joe Cullen. In de achtste finale tegen Clayton imponeerde de Nederlander met een gemiddelde van 108,08.

Van Duijvenbode wacht nog wel op zijn eerste titel bij een groot toernooi. Vorig jaar stond hij in de finale van de World Series of Darts Finals, waarin hij van Gerwyn Price verloor. In 2020 haalde de nummer dertien van de PDC Order of Merit de eindstrijd van de World Grand Prix, waarin Price ook te sterk was.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *