Uitzending uitvaart koningin Elizabeth winnaar van twee BAFTA’s | Media

Uitzending uitvaart koningin Elizabeth winnaar van twee BAFTA’s | Media

De live-uitzending van de uitvaart van de Britse koningin Elizabeth op 19 september heeft zondagavond twee BAFTA Television Craft Awards in de wacht gesleept. De registratie werd tijdens de uitreiking in Londen tot winnaar gekozen in de categorieën geluid en camerawerk.

De Television Craft Awards worden uitgereikt in de categorieën die achter de schermen plaatsvinden. De uitzending van de uitvaart van de Britse vorstin ontving de prijzen voor Sound: Factual en Director: Multi-Camera.

De serie House of the Dragon won ook meerdere awards. De Game of Thrones-prequel ging naar huis met awards voor Make-Up & Hair Design, Sound: Fiction en Special en Visual & Graphic Effects. Andere winnaars waren onder meer de serie This is Going to Hurt, de documentaire The Tinder Swindler en het tv-programma Strictly Come Dancing.

De tv-uitzending van de uitvaart van Elizabeth won pas geleden ook al een andere Britse tv-prijs. Dat was een Royal Television Award in de categorie Live Event. In diezelfde categorie maakt de uitzending volgende maand ook kans op een prijs tijdens de uitreiking van de reguliere BAFTA Television Awards.

De Britse tv-prijzen worden op 14 mei uitgereikt in de Royal Festival Hall in Londen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *