Twee doden bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië | Buitenland

Twee doden bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië | Buitenland

Israël heeft in de nacht van zondag op maandag luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten rond Damascus, meldt het Syrische regime. Daarbij zouden twee soldaten zijn omgekomen. Twee anderen raakten gewond. Een van de doelwitten was het internationale vliegveld van de Syrische hoofdstad.

Rond 2.00 uur (lokale tijd) landden meerdere raketten op het internationale vliegveld van Damascus. De luchthaven is daardoor buiten dienst. De raketten zouden volgens Reuters uit de richting van het Meer van Tiberias in Israël zijn gekomen. Ook werden doelwitten in het zuiden van Damascus door raketten geraakt.

Israël heeft de afgelopen jaren vaker luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië. Dat doet het land om de militaire aanwezigheid van Iran in het door oorlog verscheurde Syrië uit te schakelen.

In juni lag het vliegveld van Damascus ook al twee weken plat na een luchtaanval door Israël. Een paar maanden later werden volgens het Syrische regime vijf soldaten gedood bij een aanval op het hoofdstedelijke vliegveld. Ook de luchthaven van Aleppo was twee keer doelwit van Israëlische bombardementen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *