TP Vision weet zich staande te houden in uitdagende markt

TP Vision weet zich staande te houden in uitdagende markt


Ondanks de groeiende wereldwijde economische en politieke uitdagingen heeft TP Vision de groei in belangrijke segmenten weten te behouden. De prestaties van OLED Ambilight TV’s en GO Sports-producten zijn een bijzonder hoogtepunt in het verkoopsucces van het bedrijf, zo vertelde topman Kostas Vouzas, CEO van TP Vision zojuist op Schiphol.

De marktomstandigheden werden in 2022 wel steeds uitdagender, een situatie die zich waarschijnlijk zal voortzetten in de eerste helft van 2023.

Op de TV-markt blijft Ambilight de onderscheidende factor. De volgens TP Vision ‘meeslepende ervaring’ wordt uitzonderlijk positief ontvangen door consumenten.

Philips Sound was in 2022 succesvol met een sterke groei van 12 procent in audioproducten. Het hoogtepunt is de stijging van 22 procent in de verkoop van hoofdtelefoons.

Om de groei verder te stimuleren zal TP Vision het gerenommeerde merk AOC in 2023 in de audiocategorie introduceren, met ‘opwindende producten’ die speciaal zijn ontworpen om een jonger publiek aan te spreken.

TP Vision zal het Philips-merk ook naar een nieuw marktsegment brengen met de lancering van de eerste Philips-slaaphoofdtelefoon, ontworpen in samenwerking met slaapwetenschapper Kokoon. Die voorkomt de ellende van verstoorde slaap, door dragers te helpen gemakkelijker in slaap te vallen en blijven door verstoringen van buitenaf tegen te gaan.

TP Vision bereikte ook resultaten met de duurzaamheid. Alle 32-inch, 43-inch en 50-inch TV-modellen gingen in 2022 over op polystyreenvrije, ecologische verpakking en modellen met een groter schermformaat zullen volgen. Daarnaast is het bedrijf gestopt met het produceren van full colour bedrukte TV-omverpakkingen en gebruikt het inkten op basis van soja.

Eveneens werd voor Philips Sound de vervanging van plastic binnenverpakkingen door duurzame materialen voor Philips-hoofdtelefoons versneld, waarbij het bedrijf zich ook toelegde op plasticvrije ecologische verpakkingen voor alle audioproducten tegen 2024.

Op Schiphol toont het bedrijf woensdag zijn nieuwste generatie televisies en audioproducten, waaronder de primeur van een eerste slaaphoofdtelefoon.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *