TikTok: schermtijd tieners dagelijks max 60 minuten

TikTok: schermtijd tieners dagelijks max 60 minuten


TikTok gaat de dagelijkse schermtijd voor kinderen aftoppen op zestig minuten. Wie meer wil, moet een niet-geheime code intikken. TikTok blijkt ook de best verdienende social app.

In de komende weken voert TikTok deze verandering proactief door. Hij geldt voor alle gebruikers onder achttien jaar.

De uitleg klinkt: “Als de limiet van zestig minuten is bereikt, wordt de tiener gevraagd een code in te voeren als hij of zij wil blijven kijken, zodat er actief een keuze gemaakt moet worden om de schermtijd te verlengen.”

Dat betekent nadrukkelijk niet, dat de app na een uur op zwart gaat voor de rest van de dag. Ouders die zo’n functie wel willen, moeten dat actief aanzetten in de app onder het label ‘Family Pairing’. Hier kunnen ze individuele schermtijden openen en beheren.

Vandaag werd ook bekend dat TikTok het in financiële termen beter doet dat concurrenten als Snap, Facebook, Instagram en Twitter.

De Amerikaanse socialbedrijven hangen voor hun omzet zwaar op reclame-inkomsten. Dat staat echter onder druk, omdat third party tracking en retargeting als reclametechnieken langzaam verdwijnen. Abonnementen en betaalde leads zijn nu de opkomende verdienmodellen. Dank aan het Snapchat+- en Twitter Blue-abonnement.

TikTok verdient geld met het faciliteren van in app purchases. E-commerce in de app dus. Per transactie verdient het geld. Uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Apptopia blijkt, dat TikTok in de eerste twee maanden van 2023 meer 205 miljoen dollar meer aan in app-aankopen verdiende dan Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter gecombineerd.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *