TikTok: de kansen voor marketeers en adverteerders [infographic]

Je bent fan of niet. Het platform TikTok timmert steeds verder aan de weg. Met maandelijks meer dan 800 miljoen actieve gebruikers is het een van de favoriete en snelst groeiende socialmedia-kanalen op dit moment. Concurrenten als Facebook en YouTube (Google) zien steeds meer jonge gebruikers overstappen. Wat is de kracht van TikTok?

Om een antwoord te krijgen op deze vraag heeft Sightly verschillende feiten en cijfers verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande en uitgebreide infographic. De cijfers geven in een notendop een goed beeld van de populariteit van het sociale platform. De gegevens zijn met name gebaseerd op het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de infographic niet minder interessant. Zo bestaat de grootste groep gebruikers uit vrouwen tussen de 16 tot 24 jaar. Gemiddeld besteden ze maandelijks zo’n 21 uur op het platform.

Mogelijkheden om aandacht te trekken

Als je met je bedrijf jongeren wil aanspreken, dan biedt het platform TikTok zeker mogelijkheden. Jongeren zijn vaak lastig te bereiken. Dit is een uitdaging voor marketeers maar tegelijk ook een mogelijkheid om aandacht te trekken, bijvoorbeeld via advertenties. Denk aan de zogenaamde brand takeover-advertenties, waarmee jouw boodschap full screen wordt weergegeven als een gebruiker, die geïnteresseerd is in de categorie die je gekozen hebt, de app voor het eerst opent. Of een branded hashtag challenge, waarbij je als marketeer challenges kunt sponsoren.

De mogelijkheden voor Nederlandse organisaties en merken staat nog in de kinderschoenen als je kijkt naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld Amerikaanse marketeers. Maar het ziet ernaar uit dat ook Nederlandse marketeers en adverteerders over een niet al te lange tijd gebruik kunnen maken van meer functionaliteiten.

Benieuwd naar alle feiten en cijfers over de (advertentie)mogelijkheden van het platform TikTok voor jou als markteer? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.