Tientallen doden door overstromingen en aardverschuivingen op de Filipijnen | Buitenland

Tientallen doden door overstromingen en aardverschuivingen op de Filipijnen | Buitenland

Op de Filipijnen zijn zeker 25 mensen omgekomen door de hevige regen, aardverschuivingen en overstromingen die het land teisteren. Reddingswerkers zijn woensdag in negen provincies op zoek naar minstens 26 mensen die nog worden vermist.

De kustwacht leidt de reddingsoperaties. Een woordvoerder van de reddingsdiensten zei op een lokale radiozender dat de meesten van de vermisten vissers zijn.

Meer dan driehonderd gebieden zijn ondergelopen door de forse hoeveelheid regen die de afgelopen dagen op de eilandengroep is gevallen. Het zorgde op twintig plekken voor aardverschuivingen.

Vanwege het gevaar van die aardverschuivingen en de overstromingen moesten meer dan 80.000 inwoners hun woningen verlaten. Ze zijn opgevangen in gymzalen en andere gebouwen waar nu evacuatiecentra van zijn gemaakt.

De Filipijnen is een van de landen die het hardst worden geraakt door klimaatverandering. Wetenschappers waarschuwen dat stormen en tyfoons door de opwarming van de aarde steeds krachtiger worden. Afgelopen oktober vielen er nog 98 doden door de tropische storm Nalgae.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *