Staxxer haalt ruim 1 miljoen euro op om btw te automatiseren voor e-commerce bedrijven in Europa

Staxxer haalt ruim 1 miljoen euro op om btw te automatiseren voor e-commerce bedrijven in Europa


Staxxer, de scale-up gevestigd in Groningen en Nijmegen, heeft in een investeringsronde ruim 1 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf ontwikkelt software om e-commerce ondernemers grenzeloos te laten groeien. Dat doen ze door btw-verplichtingen binnen Europa te automatiseren.

De investeerders zijn de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), G-Force Capital, Demian Beenakker (CEO Dwarfs) en Martijn Leenaerts (CFO Whoppah). Het geld wordt ingezet om te internationaliseren. Met als kick-off een uitbreiding naar Denemarken.

Met de investering gaat Staxxer zijn technologie verder ontwikkelen en internationaal uitbreiden. Dat houdt in dat er nieuwe marketplaatsen en webshops toegevoegd gaan worden aan de software, genaamd Staxcloud, zodat iedere e-commerce ondernemer ermee uit de voeten kan.

Ook worden er handige financiële tools ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de verkoop via deze kanalen. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met bestaande boekhoudpakketten om aansluiting te vinden op de totale administratie.

Staxxer heeft zijn roots in de e-commerce wereld. Als e-commerce ondernemers ondervonden oprichters Peter van de Rijdt en Ties den Dekker hoe complex de Europese btw-wetgeving is. Dit kan de internationale groeiambities van ondernemers belemmeren.

Sinds de oprichting van Staxxer in januari 2021 is het bedrijf snel gegroeid. Binnen één jaar tijd is het aantal klanten toegenomen van 50 naar zo’n 400, een groei van 700 procent.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *