ShowHeroes lanceert twee nieuwe video-advertentieformaten

ShowHeroes lanceert twee nieuwe video-advertentieformaten


ShowHeroes, een in video gespecialiseerd techbedrijf, lanceert vandaag twee nieuwe advertentieformaten voor video. ‘Widescreen’ en ‘Expander’ zijn groot en draaien om interactie, ook op het kleine scherm.

De twee varianten zijn enkele maanden geleden al in Scandinavië gelanceerd en worden nu verder over de Europese markten uitgerold. De eerste adverteerders die er in Nederland gebruik van maken zijn Essent en Lego.

Het onderscheidende aspect van de nieuwe video-advertentieformaten zit vooral in de interactie met de kijker. Beide typen advertenties beginnen met een videoloop van 5 tot 10 seconden. Die moet de aandacht van de gebruiker trekken. Pas na een klik wordt de volledige marketingboodschap geactiveerd. Zo ontvouwt de ‘Expander’ zich als een volwaardige microsite wanneer erop wordt geklikt. Verder bevat het format meerdere click-outs en secties met tekst, visuals en video. De ‘Widescreen’ is een beeldvullende video-advertentie die als overlay aan een pagina wordt toegevoegd.

Erik Dubbeldeman, Country Manager ShowHeroes Benelux, legt uit: “De targeting vindt plaats op grond van de inhoudelijke context waarin de uiting verschijnt en met first party publisherdata.”

“Consumenten kunnen murw zijn geslagen door reclames, maar juist daarom is de ad experience belangrijk. We willen consumenten graag mooie contextueel relevante uitingen zien. Uiteraard allemaal user initiatief. Daarnaast zien we de trend dat steeds meer consumenten abonnementsdiensten opzeggen. Een advertentiemodel dat op correcte wijze wordt toegepast, biedt uitkomst om toch content gratis te laten consumeren.”

“De creatie wordt in-house door de Showheroes-studio geproduceerd. Er kan gebruik worden gemaakt van bestaande assets die wij toepassen in de nieuwe templates.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *