Ruimtecapsule SpaceX met bemanning ISS veilig terug op aarde | Tech

Ruimtecapsule SpaceX met bemanning ISS veilig terug op aarde | Tech

Het ruimtevaartuig Crew Dragon van SpaceX is in de nacht van zaterdag op zondag op aarde teruggekeerd. De capsule, met vier bemanningsleden van het internationale ruimtestation ISS, landde even na 3.00 uur (Nederlandse tijd) in de Golf van Mexico. SpaceX is het commerciële ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

De vier ruimtevaarders, twee Amerikanen, een Rus en een Japanner, hebben 157 dagen in de ruimte doorgebracht. Ze begonnen zaterdag aan hun terugreis. Die moest enkele keren worden uitgesteld door slechte weersomstandigheden in de Golf van Mexico.

“Het was me het ritje wel”, zei de Amerikaanse astronaut Nicole Mann na de zogeheten splashdown tegen de vluchtleiding. “We zijn blij dat we weer thuis zijn.”

Een reddingsschip met personeel van NASA en SpaceX lag klaar in de buurt waar de Crew Dragon in zee plonsde. Dat was niet ver van de kust van Florida. De capsule is met bemanning en al aan boord van het schip gehesen en daar geopend. De ruimtevaarders worden aan boord medisch onderzocht en vliegen daarna per helikopter naar het vasteland.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *