Roblox ziet groei versnellen – Emerce

Roblox ziet groei versnellen – Emerce


Roblox zag het aantal gebruikers in de laatste twee maanden van 2022 fors toenemen en presenteerde woensdag voorbeurs beter dan verwachte cijfers. De omzet bedroeg in het vierde kwartaal 579 miljoen dollar, een stijging van 2 procent op jaarbasis. De brutoboekingen kwamen uit op 899,4 miljoen, een stijging van 17 procent op jaarbasis.

Het bedrijf is aan het uitbreiden naar andere landen en probeert oudere gebruikers aan te trekken. Voorheen was de virtuele wereld vooral bedoeld voor kinderen.

De boekingen zijn in december en januari aanzienlijk versneld, met een groei op jaarbasis van meer dan 20 procent in beide maanden. De groei was sterk in alle regio’s en leeftijdsgroepen.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers bedraagt 56 miljoen, 23 procent meer dan een jaar terug. Het aantal uren dat aan het platform werd besteed steeg met 18 procent naar 12,8 miljard.

De omzet over een volledig jaar bedroeg 2,2 miljard, een stijging van 16 procent op jaarbasis. De boekingen bedroegen 2,9 miljard dollar.

Winst maakt met metaverseplatform echter nog niet. Over het vierde kwartaal bedroeg dat verlies 289,9 miljoen dollar, of 48 cent per aandeel, van een verlies van 143,3 miljoen dollar, of 25 cent per aandeel, een jaar eerder.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *