‘Retailambities Amazon blijven’ – Emerce

‘Retailambities Amazon blijven’ – Emerce


Amazon mag dan 18.000 mensen hebben ontslagen, het bedrijf wil zijn plannen voor de uitbreiding van zijn fysieke winkels nog steeds uitvoeren. Dat vertelt CEO Andy Jassy aan de Financial Times.

Amazon kocht Whole Foods in 2017 voor 13,7 miljard dollar, maar het bedrijf domineert de supermarktmarkt nauwelijks. De fysieke winkeldivisie van het bedrijf is goed voor 3,4 procent van de totale omzet en is sinds de overname van Whole Foods slechts met ongeveer 10 procent gegroeid.

‘We zitten nog in de beginfase’, zei Jassy tegen de Financial Times. ‘We zijn hoopvol dat we in 2023 een formule hebben waarmee we groots kunnen uitpakken. We hebben een geschiedenis van veel experimenteren en snel uitrollen.’

Veel van de ontslagen die Amazon onlangs aankondigde, betreffen uitgerekend de supermarktdivisie. Amazon heeft verschillende van zijn Fresh-supermarkten gesloten en plannen om nieuwe te openen in de wacht gezet.

Bijna een jaar geleden zei Amazon dat het al zijn boekwinkels, 4-sterrenwinkels en pop-uplocaties in de VS en het VK zou sluiten.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *