Resultaten enquete blogonderwerpen

Resultaten enquete blogonderwerpen

BlogonderwerpenEnige tijd geleden was ik aan het bedenken over welke onderwerpen ik de komende maanden zou gaan schrijven op de Add to Friends blog. Omdat ik boordevol ideeën zit maar over zo weinig tijd beschik heb ik mijn klanten, relaties en andere vaste lezers gevraagd over welke onderwerpen zij graag meer zouden willen lezen. Hieronder vind je een samenvatting van de resultaten. Onderaan deze blog vind je alle resultaten grafisch weergegeven.

Samenvatting

Zelf had ik verwacht dat SEO en SEA (Google AdWords) als belangrijkste onderwerpen naar voren zouden komen. Verrassend is dus dat meer dan een derde van de respondenten, die slechts 1 antwoordoptie konden kiezen, voor conversie optimalisatie koos. A/B testing had ik als aparte antwoordoptie aangegeven omdat die twee nog wel eens verward worden, maar dat is uiteraard ook onderdeel van conversie optimalisatie. Die twee samen zijn al goed voor meer dan 45%.

Digital analytics vind ik zelf een apart onderwerp. Zonder goede inrichting en implementatie van Google Analytics en andere meet-, track- en analytics-tools kan je m.i. geen enkele goede business beslissing nemen. Dat geldt niet alleen voor conversie optimalisatie, wat begint bij een grondige (digital) analyse. Mocht je digital analytics daarom ook als onderdeel van conversie optimalisatie zien, dan brengt dat het totaal hiervoor op bijna 55%.

De reacties die werden gegeven bij ‘Anders, namelijk:’ bevatten vooral reacties in de trant van ‘alle bovenstaande onderwerpen’. Twee aparte reacties zijn het noemen waard: één respondent wilde meer blogs over social media en contentmarketing i.c.m. SEO, en een andere respondent wilde meer blogs over win-back conversie strategieën. De eerste is duidelijk, over de laatste moet ik nog even mijn gedachten vormen.

De tweede verrassing is de vraag naar meer blogs over growth hacking. Dat zie ik namelijk meer als een onderwerp voor (door)startende bedrijven, en de meeste klanten en relaties van Add to Friends zijn al gevestigde namen. Goed nieuws: voor growth hacking komt er binnenkort een heel nieuw platform, bestaande uit een e-book, e-cursus en e-coaching. Mocht je hier nu al iets mee willen doen, neem dan even contact met mij op.

Alle resultaten

blog onderwerpen

Het bericht Resultaten enquete blogonderwerpen verscheen eerst op Add to Friends – Frans Jan Boon.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *