Proton brengt cloudopslagdienst Drive uit

Proton brengt cloudopslagdienst Drive uit


Het privacyvriendelijke Zwitserse bedrijf Proton lanceert opslagdienst Drive. Daarmee zet het weer een stap om een serieus alternatief te bieden voor Google-diensten.

Gisteren ging het doek van Proton Drive voor het brede publiek. Iedereen die dat wil, kan gratis een account nemen met 1 gigabyte gratis opslagruimte. Dat is minder dan de twee GB bij Dropbox en vijftien bij Google.

Wie meer ruimte wil, kan bijkopen voor vier of tien euro per maand. Dat levert respectievelijk tweehonderd of vijfhonderd gigabyte opslagruimte op. Wie dat laatste kiest, krijgt er direct het uitgebreide pakket e-mail en VPN bij.

De besloten beta van Drive werd afgelopen maanden getest door 450.000 abonnees.

Proton profileert zich als een privacyvriendelijk bedrijf dat zo min mogelijk data van gebruikers verzamelt en vasthoudt. Hoe meer elementaire diensten het levert, hoe meer gebruikers. Daarom biedt het ook een online agenda, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Calendar. De Zwitsers hopen dat een deel van de gratis gebruikers converteert naar betalende klant. Die upgrade-route geldt ook voor Protonmail en ProtonVPN.

Foto: pranavian (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *