PostNL stakingen grotendeels mislukt – Emerce

PostNL stakingen grotendeels mislukt – Emerce


De stakingen van PostNL van eind vorige week zijn redelijk geruisloos voorbij gegaan. Het pakketbedrijf zegt dat slechts een beperkt aantal chauffeurs het werk heeft neergelegd.

De stakende vrachtwagenchauffeurs van PostNL boden de directie vrijdagochtend om 11.00 uur in Den Haag een petitie aan.

De chauffeurs en andere FNV-leden bij PostNL zijn niet te spreken over de afspraken in de nieuwe cao. Ze willen dat de lonen voortaan automatisch meestijgen met de inflatie, minimaal 14 euro per uur en afschaffing van de jeugdloonschalen. Daarnaast willen de leden dat uitzendkrachten na negen maanden een vast contract krijgen.

PostNL heeft met niet één van deze punten ingestemd. PostNL biedt over 2023 gemiddeld slechts 3 proceny. Terwijl werknemers in de sector Transport & Logistiek en bij DHL 7,5 procent meer salaris krijgen in 2023.

In de petitie wijzen de vrachtwagenchauffeurs ook op de vele administratieve taken die ze van PostNL krijgen. Volgens de chauffeurs is de administratie daardoor een onduidelijke puzzel geworden. Ook hekelen ze het uitblijven van een goede zwaarwerkregeling.

Volgens de woordvoerder van PostNL ging het afgelopen donderdag om slechts twintig stakende vrachtwagenchauffeurs. Vrijdag staakten nog maar tien werknemers, van de in totaal 850 chauffeurs in dienst van PostNL. Daarmee lijkt de actiebereidheid gering.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *