PostNL geeft winstwaarschuwing af – Emerce

PostNL geeft winstwaarschuwing af – Emerce


PostNL meldt een tragere volumegroei in de pakkettenmarkt dan eerder werd voorzien. De verwachte terugkeer naar groei in Pakketten in het derde kwartaal is uitgebleven en PostNL gaat er nu vanuit dat de volumes in het vierde kwartaal in 2022 gelijk zullen zijn aan het jaar ervoor.

De volumes daalden in het derde kwartaal met 9,3 procent. De omzet van pakketten komt naar verwachting uit op 328 miljoen (Q3 2021: € 345 miljoen).

De totale omzet voor PostNL over het derde kwartaal wordt vermoedelijk 709 miljoen euro (Q3 2021: € 729 miljoen) bij een genormaliseerde EBIT van € (1) miljoen (Q3 2021: € 27 miljoen).

De aanhoudende inflatiedruk leidt tot hogere brandstof-, loon- en andere kosten. De loonkosten zuller hierdoor meer stijgen dan eerder werd voorzien.

Het vierde kwartaal wordt desondanks het sterkste kwartaal van het jaar en daarmee het belangrijkste kwartaal voor het jaarresultaat, belooft de pakketbezorger. Op piekdagen worden twee keer zoveel pakketten bezorgd als op een gemiddelde dag.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *