Open Dutch Fiber bereikt 600.000 woningen

Open Dutch Fiber bereikt 600.000 woningen


ODF heeft de uitrol versneld en het glasvezelnetwerk is de mijlpaal van 600.000 woningen gepasseerd, waardoor inmiddels meer dan 30 Nederlandse gemeenten zijn aangesloten.

In plaats van in 2025 zoals gepland, zal ODF het doel van 1 miljoen woningen dit jaar al bereiken, na de aanvulling van de footprint met de overname van E-Fiber en de versnelling van de uitrol.

Hierdoor verhoogt ODF de doelstelling om tegen 2025 meer dan 2 miljoen woningen in steden en dorpen aan te sluiten.

Het bedrijf biedt een open platform voor alle operators met concurrerende wholesale tarieven, waardoor providers op hun beurt lage glasvezeltarieven voor Nederlandse eindgebruikers kunnen bieden.

Gesteund door de glasvezelexpertise van medewerkers (o.a. met ervaring in Deutsche Glasfaser en Reggefiber) heeft ODF al voor 1,5 miljoen woningen turnkey bouwcontracten gesloten. Hierdoor kan het bedrijf bouwprijzen vastleggen en zich indekken tegen de wereldwijde inflatiedruk. De uitrol is volledig gefinancierd met een mix van eigen en vreemd vermogen, waarmee meer dan EUR 1,8 miljard aan geschatte investeringen is gedekt. Het bedrijf kondigde onlangs ook een verhoging van haar schuldfaciliteiten tot EUR 1,15 miljard aan.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *