Onderzoek naar zorgplicht aanbieders online kansspelen

Onderzoek naar zorgplicht aanbieders online kansspelen


Gokaanbieders hebben hun zorgplicht op zeer verschillende manieren vorm hebben gegeven, zo blijkt uit onderzoek van toezichthouder Ksa. Daarnaast blijkt uit de aangeleverde informatie nog onvoldoende hoe het proces rondom de zorgplicht bij de aanbieders precies verloopt.

Deze bevindingen hebben ertoe geleid dat de Ksa om extra informatie heeft gevraagd en op korte termijn met de aanbieders in gesprek zal gaan. Dit betekent wel dat het onderzoek langer zal duren dan eerder de verwachting was.

Het onderzoek is mede opgestart na diverse ontvangen signalen over spelers die in korte tijd grote bedragen verloren. Dat was aanleiding om nader te onderzoeken hoe beleid, processen en daadwerkelijke uitvoering van de zorgplicht zijn ingevuld en ingericht.

Enkele van de bevindingen: Een klein deel van de spelers is verantwoordelijk voor een groot deel van de verliezen, speelduur en het aantal weddenschappen. Indien interventies gedaan worden, lijken er grote verschillen te zijn in hoe en wanneer ze gedaan worden en wie ertoe opdracht geeft. Jongvolwassenen worden specifiek gemonitord in de zorgplicht maar een eenduidige aanpak ontbreekt.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *