Nog eens 400 man weg bij Delivery Hero

Nog eens 400 man weg bij Delivery Hero


Maaldtijdbezorger Delivery Hero trekt de broekriem nog een keer aan. In Duitsland verliest 156 man zijn baan, bij het Spaanse label Glovo schrapt men nog eens 250 banen wereldwijd.

De Duitse banen verdwijnen met name op het hoofdkantoor in Berlijn. Dit keer blijven de afdelingen Marketing, Juridisch en Financi├źn ongemoeid, want daar vielen in november al klappen. Welke functies en afdelingen nu aan de beurt zijn, moet nog blijken. Het personeel is gisteren ge├»nformeerd over de ingreep, weet Der Spiegel.

Delivery Hero is met verscheidene labels actief als maaltijdbezorger op vijf continenten. In West-Europa speelt het geen rol meer nadat het zich eind 2021 van de thuismarkt terugtrok. Just Eat TakeAway won de intense, dure strijd om de markt daar.

Het label Glovo, actief in zuid Europa en Afrika, moet van de aandeelhouder in Berlijn 250 banen wereldwijd schrappen om de kosten in de hand te houden. Het verdwijnen van het coronavirus brengt met zich mee dan consumenten minder vaak eten laten bezorgen. Het zijn met name kantoorbanen die bij Glovo verdwijnen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *