Nieuw private equity fonds focust op groeibedrijven die energietransitie versnellen

Nieuw private equity fonds focust op groeibedrijven die energietransitie versnellen

Het nieuwe investeringsfonds Junction Growth Investors heeft in een eerste kapitaalronde 75 miljoen euro opgehaald voor groeibedrijven (scale-ups en kmo’s) die fundamenteel bijdragen aan de energietransitie. In totaal mikt Junction op 100 miljoen euro, en gemiddelde investeringstickets van vijf tot tien miljoen euro.

Met Haulogy heeft het fonds trouwens al een eerste investering gerealiseerd. Haulogy, goed voor meer dan 15 miljoen euro omzet, is gespecialiseerd in energiesoftware voor onder meer distributienetbeheerders.

Junction werd opgericht door experts in private equity en energie. Zoals Bruno Vanderschueren (co-founder stroomleverancier Lampiris), Dirk Dewals (ex- directielid investeringsmaatschappij Gimv) en Pieter-Jan Mermans (founder
energietechnologiebedrijf REstore). Andere investeerders zijn
onder meer Thomas en Christian Leysen, de familie Borms, de familie De Backer en de familie van wijlen Paul Janssen (oprichter Janssen Pharmaceutica). Ook
investeringsmaatschappijen European Investment Fund, PMV, FPIM en SRIW stapten in.

“Zowel transport als verwarming zijn in sneltempo aan het elektrificeren”, aldus Bruno Vanderschueren. “Deze transitie zorgt voor een snelle opkomst van nieuwe spelers die nieuwe producten ontwikkelen op vlak van technologie, software en dienstverlening. Junction speelt in op deze trend en wil beloftevolle initiatieven financieel steunen en zo de energieomslag versnellen.”

“Samen met de investering brengen we vooral ervaring in”, vult Pieter-Jan Mermans aan. “In de voorbije jaren hebben we veel geleerd over de complexiteit van de energiesector en de transitie naar nul CO2-uitstoot. Die ervaring zetten we graag in om bedrijven sneller op schaal te brengen, zodat hun impact groter wordt in de strijd tegen klimaatverandering.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *