‘Nederlandse’ Python-community over 1 miljoen leden

‘Nederlandse’ Python-community over 1 miljoen leden


De internationale Python-community van de Nederlander Robbert van Vlijmen ontving afgelopen weekend zijn miljoenste abonnee.

Voor zover bekend is het ’s werelds grootste groep met programmeurs die in Python werken. Wat overigens ook, als geesteskind van Guido van Rossum, een Nederlandse vinding is.

Van Vlijmen beheert de Python-community op LinkedIn, naast een aantal andere groepen, vanuit zijn bedrijf AIgents. Dat is een community die zich richt op het propageren van kennis voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Python is een van de populaire talen om AI-projecten te bouwen.

“Ik beheer zes groepen met in totaal 2,5 miljoen leden en vier MeetUp-groepen.” De doelgroepen: datascientists, ML-engineers en softwareontwikkelaars.

AIgents is de paraplu-site waar belangstellenden, ontwikkelaars maar ook bedrijven vakinformatie vinden. Bedrijven als Picnic, Itility, Deloitte en PwC, tonen er hun vacatures

Vrij recent voegde de ondernemer een open source leeromgeving aan het platform toe. “Daarin zijn tal van bronnen verzameld en honderdduizenden artikelen doorzoekbaar gemaakt. Geregistreerde gebruikers kunnen tijdens het lezen en leren hun persoonlijke notities aan de teksten toevoegen. Het is sterk gericht op het faciliteren van leren.”

Die functionele focus zorgt ervoor dat miljoen techneuten blijven terugkeren naar de site en groepen. In de toekomst wil Van Vlijmen een soort routekaart toevoegen met stappen die belangstellenden de weg wijzen naar hoe ze professionals in het AI-gebied kunnen worden.

Foto: Mark Hawkins (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *