Nederlandse fabrikant van zonneauto tankt 81 miljoen euro vers groeikapitaal

Nederlandse fabrikant van zonneauto tankt 81 miljoen euro vers groeikapitaal

Lightyear, het Nederlandse hightech bedrijf dat ’s werelds eerste zonneauto ontwikkelt, heeft 81 miljoen vers kapitaal opgehaald. Investeerders zijn een publiek consortium (van impactinvesteerder Invest-NL, provincie Noord-Brabant en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen voor Noord-Brabant en Limburg), nieuwe particuliere fondsen en vervolginvesteringen van SHV en DELA.

Met deze nieuwe investering wil de Nederlandse start-up vaart maken met de productie van zijn Lightyear 0 – de eerste elektrische auto op zonne-energie – die deze herfst van start zou moeten gaan. Lightyear 2 zal naar verwachting dan weer in 2025 in productie gaan en heeft momenteel al 10.000 reserveringen bij twee lease- en autodeelbedrijven.

“Lightyear heeft sinds de oprichting een consequente vooruitgang geboekt en heeft een veelbelovende toekomst op vlak van de ontwikkeling van een innovatief zonne-energie-ecosysteem in Nederland”, aldus Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL dat 25 miljoen euro investeerde. “Hun technologie, strategische partnerschappen en bedrijfsvoering passen perfect bij onze ambitie om nieuwe technologie-gedreven markten en zakelijke kansen te co-creëren.”

“In het huidige marktklimaat heeft onze technologie een ongelooflijk potentieel voor positieve maatschappelijke invloed, dus ik zie investeringen van dit kaliber als een erkenning van Lightyear’s productvisie”, vult Lex Hoefsloot, CEO en co-founder van Lightyear, aan. “Dankzij deze steun liggen we nog steeds op schema om ’s werelds eerste auto op zonne-energie te leveren.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *