Nederlander overleden na sprong met wingsuit in Zwitserland | Buitenland

Nederlander overleden na sprong met wingsuit in Zwitserland | Buitenland

Een Nederlander is woensdag in Zwitserland verongelukt bij een sprong met een vliegend pak (wingsuit) aan. Het gaat om de ervaren wingsuitvlieger Jarno Cordia (44), meldt zijn familie op Facebook.

De Zwitserse politie zegt dat er woensdag een man is omgekomen in de bergen bij Lauterbrunnen, maar meldt nog niet de identiteit van de omgekomen persoon.

Het slachtoffer was volgens de politie met een wingsuit vanaf het springpunt genaamd High La Mousse gesprongen. Door onbekende oorzaak botste hij meerdere keren tegen een rotswand.

Reddingswerkers konden niets meer voor de man betekenen. De politie in Bern doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Cordia was in maart nog te zien in het televisieprogramma Het Klokhuis. Daar vertelde hij dat hij al duizenden sprongen erop had zitten. De zus van Cordia schrijft op Facebook dat “een sprong in het diepe” in Zwitserland zijn laatste werd.

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was donderdagavond niets bekend over de situatie.

Wingsuitvliegers hebben een speciaal pak aan waarmee ze door de lucht zweven. Ze springen uit vliegtuigen en/of van bergen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *