Nederland organiseert internationale top over Artificial Intelligence

Nederland organiseert internationale top over Artificial Intelligence


Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York aangekondigd dat Nederland in februari 2023 een internationale summit organiseert over de verantwoorde toepassing van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence AI) in het militaire domein.

De bijeenkomst is bedoeld om gezamenlijk tot een agenda te komen, die uiteindelijk leidt tot internationale afspraken over hoe deze technologie op een verantwoordelijke manier binnen dit domein kan worden ontwikkeld en toegepast.

Kunstmatige intelligentie is essentieel voor een technologisch geavanceerde en toekomstbestendige krijgsmacht. Tegelijkertijd brengt het dilemma’s en risico’s met zich mee als de inzet van AI bijvoorbeeld leidt tot gebrek aan menselijke controle, potentiële escalatie van geweld of onduidelijkheid over verantwoordelijkheid.

De internationale summit (Responsible AI in the military domain Summit – REAIM 2023) wordt in samenwerking met het Ministerie van Defensie op 15 en 16 februari 2023 in het World Forum in Den Haag georganiseerd. Voor deze gelegenheid komen regeringsvertegenwoordigers, academici, bedrijfsleven, denktanks en het maatschappelijk middenveld uit de hele wereld bij elkaar.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *