Moet ik specialisten of generalisten in dienst hebben?

Moet ik specialisten of generalisten in dienst hebben?

Zo’n beetje de meest gestelde vraag over het vullen van een marketingteam, of het nou gaat om het inhuren van bureaus, werken met zzp’ers of het aannemen van vaste mensen. En het antwoord… is genuanceerd.

Maar eerst even iets heel anders…

Pffff, tjongejonge: opstarten. Na 2 weken vakantie. Wat een rotklus. Het is maandag 6 januari en ik zit hier achter mijn computer met het idee om ‘iets’ te gaan doen. Alleen weet ik niet helemaal precies meer wat ik hier eigenlijk ook alweer deed.

Teken van een grondig ontspannen vakantie natuurlijk, maar hoe breng je jezelf weer op gang? Door een beroep te doen op je 2 Reddende Engelen: processen en aantekeningen.

Processen vertellen me dat ik nu, maandagochtend, Het Grote Verhaal moet schrijven. Hij gaat er pas donderdagochtend uit, maar de rest van de week werk ik voor klanten. Vandaar.

En aantekeningen zorgen dat ik niet met een leeg document hoef te beginnen. Want een leeg document, op de eerste maandag na de kerstvakantie, daar kun je de meest geroutineerde schrijver nog een writer’s block mee bezorgen.

O.K., hoe zit dat nou met die specialisten en generalisten?

Dit artikel is alleen voor abonnees

Abonneer je en krijg toegang tot alle abonnee-content.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *