Miss Bitcoin onder vuur na omstreden beleggingscursus

Miss Bitcoin onder vuur na omstreden beleggingscursus


Influencer Madelon Vos, beter bekend als Miss Bitcoin, ligt onder vuur nu blijkt dat ze miljoenen heeft verdiend met een online beleggingscursus, waarvan het cursusgeld volledig door de staat werd verstrekt. Dat blijkt uit gegevens van het UWV die zijn vrijgegeven na een openbaarheidsverzoek van onderzoeksplatform Follow The Money.

STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarktpositie. Met het STAP-budget kan iedere volwassen Nederlander jaarlijks 1000 euro subsidie krijgen om opleidingen te volgen.

Vos bood de Cursus Technische Analyse aan. In tien cursussen werd cursisten bijgebracht hoe ze ‘grafieken moeten lezen’, leren ‘inspelen op koersbewegingen’ en ‘geld verdienen door middel van handelen’.

In minder dan vier maanden tijd streek haar bedrijf ruim 2 miljoen euro op, blijkt uit de gegevens waaruit RTL citeert. De online cursus kostte 797 euro, maar deelnemers hoefden daarvoor niets te betalen.

Om snel aan cursisten te komen, had Vos een affiliate-programma opgezet met een beloning van 100 euro voor elke aangebrachte cursist. Uit de geopenbaarde stukken blijkt dat 2544 cursisten subsidie toegekend kregen voor de cursus bij Vos.

Vos is inmiddels gestopt met de gratis cursus.

Het Ministerie van Sociale Zaken wil opleiders die STAP als ongepast verdienmodel gebruiken gaan aanpakken.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *