Microsoft zet de rem op Bings ‘dronken AI-chatbot’

Microsoft zet de rem op Bings ‘dronken AI-chatbot’


Hoe langer de chat, hoe warriger de AI-chatbot van Bing wordt. Microsoft legt de bot tijdelijk aan banden en gaat sleutelen aan het motortje erachter.

Zonder aankondiging is de AI-chatbot Sydney wat strakker aangelijnd. Microsoft laat de bot per gebruiker niet meer dan vijftig berichten per dag sturen. Daarnaast kan de gebruiker maximaal vijf regels tekst per conversatie verwachten.

De chatbot, gebaseerd op technologie van OpenAI, blijkt namelijk sociaal nog een beetje onhandig. Conversaties van tientallen zinnen leiden bij de bot tot verwarring. Hij snapt de ontwikkeling van een gesprek en de context daarvan niet zo goed en kan daarom rare, soms zelfs dreigende antwoorden geven. “Soms praat de bot op een manier die we niet beogen”, aldus Microsoft .

Binnenkort komt er een knop in Bing Chat. Een gebruiker kan gewoon zijn vragen stellen. Met de schakelaar kan hij aangeven of hij meer feitelijke antwoorden of of eerder wat creatiever opgemaakte reacties.

Microsoft testte de AI-uitbreiding op Bing afgelopen weken in 169 landen.

Er zijn groepen die ‘het einde van search zoals we het kennen’ voorspellen. Google heeft een wereldwijd marktaandeel van 92 procent, Bing drie procent.

Foto: Gobi (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *