Meta ziet voorzichtig weer herstel

Meta ziet voorzichtig weer herstel


Het aandeel Meta veerde vanavond op ondanks slechte resultaten. De nettowinst voor het vierde kwartaal eindigend op 31 december daalde tot 4,65 miljard, vergeleken met 10,29 miljard een jaar eerder, grotendeels als gevolg van reorganisaties. De omzet daalde van 33,6 miljard tot 32,1 miljard.

Maar Meta Platforms ziet ook licht aan het eind van de tunnel. De verwachte omzet over het eerste kwartaal is hoger dan de schattingen van Wall Street, wat wijst op een opleving van de vraag naar digitale advertenties na maanden van zwakke verkopen.

De moedermaatschappij van Instagram en Facebook rekent op een bedrag tussen 26 miljard en 28,5 miljard, vergeleken met de gemiddelde schattingen van analisten van dollar.

Opvallend is dat het gebruik van de platforms van Meta altijd nog stijgt, al geeft Meta niet aan waar de winst zit.

Analisten hadden al rekening gehouden met alweer een scherpe omzetdaling. In november kondigde Meta aan dat het meer dan 11.000 banen zou schrappen, 13 procent van het personeelsbestand, dat dat ruim 87.000 medewerkers telt.

Zuckerberg sprak destijds over een moeilijkste beslissingen in de geschiedenis van het bedrijf.

De beurskoers is het afgelopen jaar met meer dan 70 procent gedaald. Bij de voorgaande kwartaalcijfers noteerde het bedrijf de laagste kwartaalwinst in vijf jaar.

CTO Andrew Bosworth van Facebook schreef een dezer dagen op zijn persoonlijke blog dat ‘om te overleven als bedrijf je bereid moet zijn om je te concentreren en prioriteiten te stellen.’

De energie die Zuckerberg in de metaverse stopt blijkt vooralsnog contraproductief. Het levert nauwelijks inkomsten op, anders dan uit de bescheiden verkoop van VR headsets.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *