Medewerker LiteBit moet gestolen cryptomunten terugbetalen

Medewerker LiteBit moet gestolen cryptomunten terugbetalen


Een voormalige medewerker van de Nederlandse cryptobeurs LiteBit moet 150.000 euro aan cryptocurrency die hij had gestolen van klanten terugbetalen. Dat heeft de rechtbank Rotterdam bepaald.

LiteBit is een Nederlands handelsplatform waarop mensen kunnen handelen in cryptovaluta als Bitcoin, Dogecoin of Ethereum.

In 2019 ontdekte zijn werkgever dat hij cryptotegoeden van de rekeningen van klanten achterover drukte. Nader onderzoek wees uit dat de man met 193 transacties op 46 accounts voor omgerekend ruim 152.000 euro had buitgemaakt.

Nadat op 17 juli 2019 de diefstal is ontdekt, heeft een aantal medewerkers van Litebit veel uren besteed aan het onderzoeken van de diefstal en de omvang daarvan. De medewerkers hebben deze uren niet kunnen besteden aan hun reguliere werkzaamheden. Het salaris dat Litebit hen over deze uren heeft moeten betalen, wordt begroot op een bedrag van 5.000 euro.

Ter voorkoming van nieuw misbruik worden voortaan alle handelingen gelogd, en is er een ‘zeer strikt autorisatiebeleid’ ingevoerd.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *