LinkedIn-nieuws oktober 2021 | Corinne Keijzer

LinkedIn-nieuws oktober 2021 | Corinne Keijzer

In het afgelopen jaar zijn jullie van mij gewend mijn maandelijkse LinkedIn nieuws-overzichten te lezen via een nieuwsbrief-optie op LinkedIn. Na een jaar heb ik geanalyseerd wat beter loopt, mijn website of deze vorm van een artikel op LinkedIn. Helaas moest ik constateren dat het bereik van artikelen via LinkedIn nog steeds dramatisch laag is en ongeveer 3x lager uitvalt qua clickrate in vergelijking met mijn eigen website.

Vanaf deze maand ga ik dus voorlopig weer vrolijk verder met publiceren op mijn eigen website totdat LinkedIn eens goed aan de knoppen van het algoritme draait en dit soort content ook wat meer in de picture zet. Een tijdlijn mag wat mij betreft uit meer bestaan dan documenten, lief-en-leedverhalen en pollen. Uiteraard blijven de oude overzichten daar bestaan, mocht je ze zoeken en nog eens na willen lezen.

De maand oktober was op gebied van nieuwtjes op LinkedIn érg rustig. Toch zijn er een aantal (belangrijke) ontwikkelingen aan de gang die ik graag me je deel. In onze maandelijkse kennis-sessies voor beheerders van bedrijfspagina’s kom ik hier trouwens uitgebreid op terug, geef ik meer uitleg en beantwoord ik de vragen. Mocht je je willen aanmelden, de eerste sessie is gratis! 

LinkedIn-nieuws persoonlijk profiel 

Uitnodigingen nieuwsbrieven

Het zal je niet ontgaan zijn, afgelopen tijd regende het uitnodigingen voor het volgen van nieuwsbrieven. Dit heeft te maken met het feit dat ineens heel veel mensen tegelijk de optie gekregen hebben, zoals Kevin Turner hieronder. De uitnodigingen komen binnen onder ‘mijn netwerk’

Zelf heb ik de nieuwsbrief al sinds augustus 2020 en ik kan ook nergens een optie vinden om mensen uit te nodigen. Bij navraag aan Kevin blijkt dat LinkedIn deze uitnodigingen zelf verstuurt bij het plaatsen van je eerste nieuwsbrief en dat je dat dus niet zelf kunt doen. Ook weer helder en opgelost 🙂

nieuwsbrief uitnodigingen uitzetten

Uitnodigingen nieuwsbrieven uitzetten

Vind je het nou vervelend de nieuwsbrieven te ontvangen, je kunt ze heel gemakkelijk uitschakelen in de instellingen onder de tab ‘Communicatie’.

uitzetten linkedin nieuwsbrief

Emoji’s toevoegen in reacties

Ik twijfelde even of het echt nieuw was, op zich kon je namelijk al emoji’s toevoegen in je reacties (door de rechtermuisknop in te drukken en ‘emoji’s’ uit het menu aan te klikken), maar nu wordt het makkelijker gemaakt en zijn ze ook in de reacties zichtbaar als optie.

emoji's reacties linkedin

LinkedIn-nieuws bedrijfspagina

Nieuwe statistiek ‘Concurrenten’

Op zich is deze optie ook niet nieuw maar is hij verplaatst en verbeterd: de benchmark om je concurrenten overzichtelijk te volgen qua cijfers. Stond het eerst (vrij onlogisch) helemaal onderaan in de statistiekenmap ‘Volgers’, staat het nu pontificaal onder je tab statistieken apart vermeld met ‘Concurrenten’.

statistieken bedrijfspagina linkedin

Als je hier op klikt kun je zelf verschillende concurrerende bedrijfspagina’s toevoegen en vergelijken met je eigen cijfers als het gaat om volgers, interactie en bijdragen. In de oude functionaliteit werden de bedrijven voor je gekozen en kon je dat niet aanpassen. Mooie wijziging dus!