Kerstcadeau voor schoolgaande kids, de Surface laptop SE

Kerstcadeau voor schoolgaande kids, de Surface laptop SE

Microsoft brengt in december de Surface laptop SE naar Nederland. Met een prijskaartje van 299 euro is dat wellicht een prima kerstcadeau voor schoolgaande kinderen. Dat is althans wat Microsoft gedacht moet hebben toen ze besloten deze laptop, die speciaal voor scholieren ontwikkeld is, halverwege het schooljaar ook in ons land op te markt te zetten.

Compact en voordelig

De Surface Laptop SE heeft een compact ontwerp, mede dankzij het ‘tablet-formaat’ scherm van 11,6 inch. De accu heeft voldoende capaciteit om de laptop tot 16 uur te kunnen gebruiken voordat hij weer aan een lader gehangen moet worden. En mochten scholen deze winter weer met coronagedoe te maken krijgen, dan helpt de ingebouwde HD webcam bij het volgen van videolessen.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat de Surface Laptop SE volgens Microsoft zo ontworpen is dat hij relatief eenvoudig gerepareerd kan worden. Speciaal voor kids die iets minder netjes met hun spullen omgaan. Daarvoor zijn belangrijke componenten zoals het beeldscherm, de batterij, het toetsenbord en ook het moederbord zo ontworpen dat ze eenvoudig ter plaatse kunnen worden gerepareerd. Dat bespaart niet alleen tijd, maar is volgens de fabrikant ok goedkoper.

Scholen als klant

De fabrikant hoopt dat dankzij het vriendelijke prijskaartje en andere voordelen, de laptop ook gretig aftrek zal vinden bij scholen zelf. Die ze dan aanschaffen om in te zetten op werkplekken in de klaslokalen.

Om ervoor te zorgen dat het apparaat en de scholieren veilig blijven, kunnen alleen IT-beheerders apps en services rechtstreeks op het apparaat downloaden en installeren. Daarnaast kunnen scholen de laptops ook extra beveiligen met het Kensington Nano Security Slot om fysieke toegang te controleren. Verder heeft de Surface Laptop SE een eenvoudige en effectieve apparaatvergrendeling om het besturingssysteem te vergrendelen wanneer de notebook is gesloten.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.