Kassaloze Aldi in Utrecht lijkt flop

Kassaloze Aldi in Utrecht lijkt flop


De kassaloze Aldi die in juli in centrum van Utrecht werd geopend is een half jaar na lancering geen succes. Op doordeweekse dagen is er vrijwel nooit iemand in de winkel te zien, op een handjevol personeel na, meldt RTV Utrecht.

De Aldi Shop & Go in het centrum van Utrecht moest de eerste kassaloze supermarkt van Nederland worden. Dus zonder kassière of zelfscan.

De winkel lijkt in veel opzichten op de kassaloze Amazon Go winkels in de VS. Niet minder dan 475 camera’s en 450 weegschalen registreren vervolgens de aankopen. De betaling volgt automatisch bij het verlaten van de winkel.

Aldi kondigde de plannen voor een kassaloze winkel in Utrecht al aan in oktober 2021. Eerst zou winkel begin 2022 de deuren openen, maar er moest langer getest worden.

n het Verenigd Koninkrijk had Aldi Süd al een vergelijkbare kassaloze Shop&Go winkel. Die ging in januari 2022 in Greenwich (Londen) voor het grote publiek.

De technologie komt van Trigo Vision. Dat Israëlische bedrijf leverde ook de technologie voor REWE, de op een na grootste supermarkt van Duitsland, In een gloednieuwe REWE-winkel aan de Schönhauser Allee in de populaire Berlijnse wijk Prenzlauer Berg (foto) kunnen klanten binnenkort met een REWE winkelkaart de winkel binnenlopen, hun artikelen selecteren en gewoon naar buiten lopen – zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa of artikelen te scannen.

Er lijkt een verklaring te zijn voor het geringe succes: je kunt er alleen winkelen door de Aldi app te koppelen aan een credit card.

Aldi zelf beantwoordt niet graag vragen over hoe de test van hun ‘bijzondere innovatieproject’ verloopt. “Daar doen we in de tussentijd geen uitspraken over.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *