Kansspelautoriteit: Markt online kansspelen stabiel

Kansspelautoriteit: Markt online kansspelen stabiel


De legale markt voor online kansspelen die 1 oktober 2021 is geopend, toont zich behoorlijk stabiel. Maandelijks bedraagt het brutospelresultaat (BSR; inzet minus uitgekeerde prijzen) ongeveer 80 miljoen euro, zo meldt de Kansspelautoriteit.

Een en ander blijkt uit de Monitoringsrapportage online kansspelen die de Kansspelautoriteit (Ksa) heeft gepubliceerd. Op 1 oktober 2021 waren er 10 vergunninghouders, inmiddels is dat aantal gegroeid tot 22.

Gevestigde merken als TOTO en Holland Casino scoren het hoogst in een meting over merkbekendheid. 69 procent van de respondenten blijkt echter niet in staat zichzelf specifieke aanbieders te noemen. De drie grootste aanbieders hebben gezamenlijk een marktaandeel van zestig tot zeventig procent.

De reclame voor online kansspelen is inmiddels sterk teruggelopen. De gemiddelde bestedingen van aanbieder namen af, van zo’n 8 ton in november 2021 naar iets meer dan 300.000 euro in augustus van dit jaar.

Hoeveel Nederlanders precies bij legale kansspelaanbieders spelen is niet bekend, omdat het mogelijk is bij meer kansspelaanbieders een spelersaccount te hebben. In juli 2022 werd er daadwerkelijk gespeeld met 563.000 accounts. Het gemiddelde maandelijkse verlies dat per spelersaccount werd geleden, was 153 euro.

De doelstelling van de Wet Kansspelen op afstand was dat minstens 8 van de 10 spelers 3 jaar na opening van de legale online kansspelmarkt alleen nog bij legale aanbieders spelen in een veilige omgeving met voldoende aandacht voor verslavingspreventie. De monitoringsrapportage laat wat dit betreft een gunstig beeld zien: 85 procent van de online spelers speelde uitsluitend bij legale aanbieders.

Op 1 oktober 2021 startte, gelijktijdig met de opening van de legale online kansspelmarkt, het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Inmiddels staan er meer dan 23.000 mensen geregistreerd. Hierdoor kunnen zij gedurende minstens 6 maanden niet deelnemen aan een kansspel.

Foto Pixabay

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *