Kaakchirurg krijgt ‘neprecensie’ niet verwijderd bij Google

Kaakchirurg krijgt ‘neprecensie’ niet verwijderd bij Google


Een kaakchirurg is het niet gelukt om een negatieve beoordeling gewist te krijgen bij Google. De rechtbank Den Haag heeft het verzoek afgewezen.

Op 17 april 2019 door een anonieme patiënt op de website van Zorgkaart Nederland een recensie geschreven. ‘De Heer xxxx begeleide een stage loper tijdens mijn ingreep. Nadat de verdoving was geplaatst ging men gelijk over om te gaan trekken zonder ook maar de verdoving te tijd te geven om in te werken. Toen ik aangaf dat ik alles nog voelde en dat het me enome pijn deed zei de heer XXX dat dat er bij hoorde. Binnen een mum van tijd stond ik weer buiten met de tranen in mijn ogen, trillend op mijn benen en het bloed nog op mijn wang. De verdoving begon pas te werken toen ik overrompeld beneden in de kantine zat bij te komen. Het was een verschrikkelijke ervaring met middeleeuwse praktijken. Als een volwassene heb ik nog nooit eerder zo’n behandeling gehad! Er werd totaal niet naar mij geluisterd dat ik alles nog voelde, dat wekte irritatie op bij de heer XXX.’

De rechtbank oordeelde dat de klager niet kan aantonen dat het gaat om een neprecensie, terwijl van wel redelijkerwijs kan worden verlangd dat hij die onderbouwing aanlevert. Daarbij is ook van belang dat Google onweersproken heeft gesteld dat Zorgkaart aan een zorgaanbieder de mogelijkheid biedt om een verzoek te doen om in contact te komen met de inzender. Zorgkaart verzoekt in dat geval, bij het leggen van contact, om bewijs dat de inzender daadwerkelijk patiënt is geweest van de betreffende zorgverlener. Daarmee stond er een route voor open om op eenvoudige wijze na te gaan en te onderbouwen dat hij de inzender van de review inderdaad nooit heeft behandeld, zoals hij stelt.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *