JD.com mist ramingen – Emerce

JD.com mist ramingen – Emerce


Het Chinese e-commercebedrijf JD.com Inc miste donderdag nipt de ramingen voor de omzet in het vierde kwartaal. Covid lockdowns in december en een afkoelende economie hielpen niet echt.

De omzet steeg met 7,1 procent tot 295,4 miljard yuan (42,8 miljard) in de drie maanden eindigend in december. Het netto kwartaalresultaat van JD.com toerekenbaar aan aandeelhouders bedroeg 3 miljard yuan, vergeleken met een nettoverlies van 5,2 miljard yuan een jaar eerder.

JD.com bespaarde vooral op marketing– en administratiekosten.

Als reactie op de COVID-uitbraak in China in december werkte JD Health samen met meer dan 30 farmaceutische bedrijven om leveringen en prijzen van belangrijke geneesmiddelen en pandemiepreventieproducten te kunnen blijven garanderen. JD Health Internet Hospital lanceerde ook een online anti-Covid-kliniek. Ook werd het JD Health Hearing Center geopend, dat one-stop offline diensten biedt, waaronder het leveren van hoortoestellen, gratis gehoortests en consultatiediensten.

In het vierde kwartaal breidde JD Airlines zijn cargo routes verder uit. Vanaf 31 december 2022 exploiteert het de routes van Shenzhen-Hangzhou, Nantong-Beijing en Shenzhen-Wuxi.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *