Jack Dorsey blijft aandeelhouder Twitter

Jack Dorsey blijft aandeelhouder Twitter


Mede-oprichter van Twitter Jack Dorsey houdt een belang van 2,4 procent in Twitter. Hij schuift zijn belang uit het beursgenoteerde bedrijf door naar het nu private X Holdings.

Dat blijkt uit een document bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De achttien miljoen stukken vertegenwoordigen een waarde van een kleine 1 miljard dollar.

Het gunstige voor X Holdings, het moederbedrijf van Twitter, is dat ze Dorsey niet hoeven uit te kopen. Ze hoeven geen extra miljard ergens vandaan te halen.

Het ziet er niet naar uit dat Dorsey weer een operationele rol bij Twitter krijgt. Hij is al eens teruggekomen als CEO om het schip terug op koers te brengen. Bovendien is hij sinds 2009 al CEO van fintech Block, voorheen bekend onder de naam Square.

Meerdere bronnen melden dat eigenaar Elon Musk de druk op het Twitter-personeel aanzienlijk heeft opgeschroefd om te laten zien dat ze na een ontslagronde willen blijven en wat ze qua productiviteit waard zijn. In de komende weken moeten de eerste contouren zichtbaar worden van Twitters nieuwe koers.

Foto: thierry ehrmann (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *