Italië wil beren het land uitzetten na dodelijke aanval op jogger | Buitenland

Italië wil beren het land uitzetten na dodelijke aanval op jogger | Buitenland

Italië wil beren die in de noordelijke regio Trentino-Zuid-Tirol wonen het land uitzetten. Begin april kwam een 26-jarige jogger om het leven na een aanval door een beer in een populair wandelgebied bij het dorp Caldes. Sindsdien staat het debat over de beren op scherp.

De beer die de jogger doodde wordt momenteel vastgehouden in een opvangcentrum voor wilde dieren. Ook is een commissie opgericht die zich buigt over maatregelen om de uitbreiding van de berenpopulatie in het gebied onder controle te houden.

Maar dat is niet genoeg, vindt de Italiaanse minister voor Milieu Gilberto Pichetto Fratin. Hij gaat met andere landen in gesprek over de uitzetting van de beren.

In het noorden van Italië leven naar schatting zo’n honderd beren. In 1999 werden er beren uit Slovenië uitgezet als onderdeel van een EU-programma om de dieren te herintroduceren in de Italiaanse Alpen.

De beer die de jogger doodde had eerder ook al een vader en zoon in hetzelfde gebied verwond. De president van de provincie Trente wilde het dier van 150 kilo in eerste instantie laten afmaken, maar na een klacht van dierenactivisten hield een rechter dat tegen.

Tijdens een zitting op 11 mei wordt beslist over het lot van de beer.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *