Iraanse autoriteit onderzoekt vergiftiging van studenten die protesteerden | Buitenland

Iraanse autoriteit onderzoekt vergiftiging van studenten die protesteerden | Buitenland

Iraanse autoriteiten gaan de vergiftiging van meerdere leerlingen onderzoeken, dat schrijft The Guardian maandag. De vrouwelijke studentes zouden zijn aangevallen als wraak voor hun rol in de Iraanse protesten.

De rapporten van de vergiftigingen worden onderzocht. De aanvallen met chemische stoffen vonden plaats in meerdere steden. Er wordt gesproken van ‘biologisch terrorisme’.

Een Iraanse arts, die ook lid is van de gezondheidscommissie van het parlement, bevestigde dat de vergiftiging opzettelijk was. Het zou gaan om organofosfaat. Dat is een middel dat normaal gesproken als bestrijdingsmiddel in de landbouw wordt gebruikt.

De meeste studenten zijn goed te behandelen en buiten levensgevaar, meldde de Iraanse minister van Onderwijs, Younes Panahi. De leerlingen hadden last van onder meer braken, diarree en ernstig zweten.

Volgens Panahi bleek na de vergiftigingen dat sommige mensen wilden dat alle meisjesscholen werden gesloten. De studenten zouden hebben meegedaan aan de protesten tegen het dragen van de verplichte hidjab.

Vanwege de aanvallen keren de meisjes voorlopig niet terug naar school. Het onderzoek loopt nog. Er gingen al weinig studenten naar de school vanwege de protesten die al maandenlang aanhouden.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *