‘Investeerders waarderen OpenAI op 29 miljard’

‘Investeerders waarderen OpenAI op 29 miljard’


Onderzoekslab OpenAI, het bedrijf achter onder meer ChatGPT, wordt in een nieuwe investeringsronde gewaardeerd op 29 miljard dollar.

Thrive Capital en Founders Fund behoren tot de partijen die in gesprek zijn over een participatie in OpenAI. Of en wanneer het daadwerkelijk met hen tot een deal komt, staat nog niet vast. Het is onderwerp van gesprek. Ze zouden voor driehonderd miljoen dollar aan aandelen van personeel willen kopen.

De Wall Street Journal meldde eind vorige week dat OpenAI de gesprekken voert. Bij deze waardering is het een van Amerika’s, in financiële termen, hoogst gewaardeerde techbedrijven in deze fase. SpaceX zit in diezelfde categorie en zou 750 miljoen ophalen tegen een waardering van 137 miljard dollar.

Aan de basis van zowel SpaceX als OpenAI staat techondernemer Elon Musk. Hij is niet operationeel betrokken bij het AI-lab.

Het AI-lab staat sinds de oprichting onder leiding van Sam Altman (foto). Hij is ook bekend als topbestuurder van incubator Y Combinator.

Microsoft investeerde in een eerdere instantie al een miljard dollar in OpenAI. CEO Satya Nadella zou nog steeds willen meedoen, al is niet bekend in hoeverre zijn Microsoft in de huidige onderhandelingsronde actief is.

Foto: Techcrunch (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *