Hoe werkt de LinkedIn Coverstory

Hoe werkt de LinkedIn Coverstory

Hij bestaat al weer even maar nog lang niet iedereen maakt er gebruik van op het persoonlijke LinkedInprofiel: de Coverstory. Recent zijn er een aantal wijzigingen geweest wat het nu nog interessanter maakt om deze profielvideo in te zetten. Ik laat je zien wat het is, wat de mogelijkheden zijn en waarom dit vooral voor veel mensen een mooie toevoeging is op de profielfoto.

Wat is een Coverstory

De profielfoto is al een veelbesproken onderwerp geweest op LinkedIn, de meeste mensen hebben die gelukkig goed op orde tegenwoordig. Maar er is dus een extra optie: de profielvideo, oftewel de Coverstory. Een Coverstory is een video van maximaal 30 seconden die je achter je profielfoto plaatst. Op het moment dat je dat gedaan hebt zien mensen je video voor drie seconden bewegen op het moment dat ze op je profiel komen. Een soort ‘Harry Potter effect’ zeg maar. Klikt men door dan krijgen ze je hele video te zien, check zelf maar op mijn profiel als je een voorbeeld zoekt: https://www.linkedin.com/in/corinnekeijzer/ 

Beweegt je video ook op de tijdlijn

Je video beweegt niét op de tijdlijn dus je hoeft niet bang te zijn straks een homepage vol bewegende videootjes te zien. Wel zie je of iemand een profielvideo heeft, dan krijg je namelijk een paars randje om je profielfoto heen zoals hier bij Ronnie Overgoor. Je kunt vanuit het profiel de video activeren en bekijken, zowel op laptop als desktop. Meer daarover lees je hieronder.

linkedin coverstory

Hoe plaats je een Coverstory

Je kunt de Coverstory alleen op een mobiele applicatie toevoegen. Klik in je profiel op het +-teken in je profielfoto.

linkedin coverstory

Kies de middelste optie, ‘Profielvideo toevoegen’.

linkedin coverstory

Het handigste is om de video van te voren al op te nemen en op je telefooncamera op te slaan. Je kunt de opname dan zo vaak overdoen als je zelf wilt. Ook kun je de video eventueel bewerken zoals ik ook gedaan heb, je ziet in mijn video bijvoorbeeld een tekstje met mijn website van Digital Moves voorbijkomen.