Het perfecte moment om een persbericht te versturen

Het perfecte moment om een persbericht te versturen

komkommertijd persbericht schrijven

Klik op de afbeelding voor een uitleg van komkommertijd.

De komkommertijd viert hoogtij van 24 juli tot en met 22 augustus 2021. Knoop deze periode goed in je oren wanneer jij aandacht van de media wilt scoren. Dit is namelijk de zwaarste periode voor redacties en freelance journalisten die worstelen om het volgende  nummer van hun magazine, website of krant met artikelen te vullen. Wil jij met jouw organisatie het nieuws halen? Dan wil je nu een persbericht laten schrijven en het straks tijdens komkommertijd versturen.

Nieuwsagenda’s van verschillende redacties lopen nu al langzaam leeg, maar de volgende editie verschijnt straks wel en moet dus gewoon gevuld worden. En dat doen redacteuren veelal op twee manieren:

  • Een deel van de pagina’s wordt gevuld met tijdloze verhalen die redacties van de plank af halen. Deze zijn al of worden nu geschreven om straks als vulling te dienen.
  • Redacteuren gebruiken journalistieke criteria om te bepalen of iets nieuwswaardig is voor hun lezerspubliek. Dus of zij jouw nieuws wel of niet gaan publiceren. Deze criteria worden straks los gelaten. Niet helemaal natuurlijk, maar redacteuren gaan wel een stuk losser om met de definitie van wat nieuws is. En dat geeft ineens een stuk meer mogelijkheden voor organisaties om publiciteit te genereren.

Opdroging NieuwsStromen

Uitzonderingen daargelaten drogen de NieuwsStromen vanaf nu langzaam op. De persagenda’s worden leger en leger. Tot 12 juli is er vooral sportnieuws vanwege het Europees Kampioenschap voetballen, maar daarna gaan de schoolregio’s één voor één met zomervakantie en is ook het parlement met reces.

Los van een enkel politiek schandaal zal er vrijwel geen politiek nieuws zijn, want de formatie wordt eveneens gepauzeerd zodat de dames en heren politici zich kunnen bezinnen. Voor wat betreft het nieuws over het coronavirus wordt het ook steeds rustiger en is het min of meer lopende band werk geworden.

Wanneer alle scholen tegelijk vakantie houden, dan wordt het qua nieuws vrijwel windstil. Het hoogtepunt van de komkommertijd valt dan ook in de periode van 24 juli t/m 22 augustus 2021 en dit biedt de beste kans om het nieuws te halen.

Wel is het even opletten qua data wanneer je graag publiciteit van de noordelijke media wil. Het skûtsjesilen wordt van 24 juli t/m 6 augustus 2021 gehouden en krijgt veel aandacht van regionale en lokale media.

Welk komkommernieuws verstuur jij straks met een persbericht?

  1. Bedenk nu al met welke onderwerpen je het nieuws wil of kan halen.
  2. Denk na over wie je wilt bereiken en welke media zij lezen.

Maak het redacties makkelijk om jouw nieuws te publiceren. Dat vergroot de kans op publiciteit. Hoe je dat doet? Door nu een professioneel persbericht te laten schrijven en het tijdens komkommertijd op een geschikte datum te versturen.

Wil je brainstormen over mogelijke nieuwsonderwerpen? Als professional in de journalistiek, iemand die op afstand staat van jouw onderneming, kijk ik met een frisse blik naar jouw dienstverlening. Dat levert vaak andere en interessantere invalshoeken op. Benader me gerust.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *