Henk is dood – Schrijven voor internet

Henk is dood – Schrijven voor internet

Toen ik vorige week mijn kantoor opruimde, vond ik in een donker hoekje een gemummificeerd lijk.

Ik trok een doos weg en daarachter bleken de stoffelijke resten te liggen van een bruine kikker (Rana Temporaria).

Eerst deinsde ik goddomme een paar meter terug want ik had geen zwart ingedroogd horror-amfibie op mijn werkplek verwacht. Ik ben al bang van een spinnetje.

Toen mijn hart weer normaal klopte, keek ik bedroefd van dichtbij naar de stoffelijke resten van Henk, want die was het natuurlijk.

Henk is dHee trouwe kikker die zich al jaren ophield in de afwateringsgoot onder het raam van mijn kantoor. In het voorjaar bromde hij ’s ochtends vroeg als ik mijn dagelijkse e-mail schrijf.

Ik denk dat hij toen het zo heet was een keer naar binnen is gehupt toen ik de deur open had staan, want in mijn kantoor is het altijd lekker koel doordat het een souterrain is. Daarna moet hij zonder dat ik het wist gevangen geraakt zijn doordat ik de deur dichtdeed. Waarom ik niks heb gehoord en daarna geen lijklucht heb geroken snap ik echt niet.

Enniewees, behalve een gemummificeerde kikker had ik ook wel gemummificeerde klanten in mijn kantoor kunnen vinden. Want klanten blijven in mijn business vaak jarenlang, zelfs decennialang bij me. Sommigen letterlijk tot aan hun dood.

Het komt in mijn bedrijf zelden voor dat klanten binnenkomen en daarna snel weer weg zijn. Wat veel vaker gebeurt, is dat ze binnenkomen na het lezen van boeken of e-mails en daarna blijven plakken. In veel gevallen zie ik ze daarna de ene na de andere online training kopen, en zich aanmelden voor mijn membership Het Lab. De absolute toppers treden toe tot mijn Nummer 1 Mastermind.

Toch doe ik in mijn marketing mijn best om mensen weg te jagen. Ik wil niet iedereen als klant, en sta bij de poort van mijn wereld als een wantrouwige, meurende ouwe kobold met een prikkend zwaard de kwaliteit van klanten te keuren voordat ik ze grommend binnenlaat.

En voordat iemand de poort door mag, heb ik in veel gevallen vertraging toegepast om ze niet te overhaast te laten beslissen. Ik hou niet van shopaholics en impulsaankopen. Van die klanten die wel een training kopen, maar er dan niks mee doen. Wegwezen!

Vertraging tijdens het conversieproces zorgt ervoor dat ze zich goed realiseren waar ze aan beginnen bij mij. Er zijn 5 formules waarmee ik klanten afrem voordat ze de stap wagen, en die specifieke vormen van wegjaagmarketing heb ik nog nooit in detail beschreven.

Daarom heb ik dat nu wel gedaan, in de vorm van een masterclass voor de Members van Het Lab. Maandag om 17 uur sturen we de formules voor het converteren van leads door vertraging naar de drukker. Als je voor die tijd Member bent, dan krijg je ze volgende week in de bus.

Zowel de 5 vormen van vertraging die ik zelf toepas, als ook nog 3 andere die niet mijn ding zijn maar die in een ander type business dan de mijne wel heel goed werken.

Vertraging op de juiste manier gebruiken zorgt voor klanten die relaxter binnenkomen, bereid zijn om hogere tarieven te betalen, en achteraf een beter gevoel overhouden aan hun investering. Het is een van de slimste manieren om buyer’s remorse te voorkomen bij je klanten.

Als je voor maandag 17.00 uur Member wordt van Het Lab Fast Lane, krijg je de formules per post toegestuurd en ga ik hem daarna samen met jou toepassen in je eigen business in een live online sessie.

De link om tijdig Member te worden is https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Aartjan van Erkel

P.S.

Goed nieuws uit de kikkergeul: toen ik deze week melancholiek in het water van Henks afwateringsgeultje loerde, dook daar verschrikt een bruine kikker onder water. Het territorium van Henk is dus blijkbaar alweer ingenomen door een vervanger, die zich klaarmaakt om er over een paar maanden te gaan overwinteren. Ik moet nog een naam voor hem/heur verzinnen. Suggesties zijn welkom.

« Vorige: Leads converteren door vertraging

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *